İçeriğe geç

Silifke Neyi Ile Meşhur

Silifke’de neler var?

Silifke’de Gezilecek YerlerAdamkayalar Vadisi.Cennet Cehennem MağaralarıKızkalesi Korykos.Narlıkuyu.Aya Thekla Kilisesi.Olba Antik Kenti.Taşucu.Boğsak Körfezi ve Adası

Silifkenin yoğurdu nerede yenir?

Silifke yoğurdu Yoğurtçu Zekeriya’da yenir. Her platformda meşhur yoğurdunu titizlikle tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen dünyanın yoğurt merkezi olan meşhur yoğurdumuz Silifke, Yoğurtçu Zekeriya’dan Yerel Lezzet Marka Ödülü’nü aldı.

Silifke ne yetişir?

Bu nedenle kıyılarda yoğunlaşan çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve yeşillik gibi ürün çeşitleri, rakım arttıkça nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz gibi meyveler de artar. Bunlara ceviz ve badem de eşlik eder.

Taşucunun neyi meşhur?

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Taşucu Liman Kalesi, Tokmar Kalesi ve Taşucu Arslan Eyce Amfera Kalesi büyük bir keyifle gezebileceğiniz ve zengin tarihi dokusuna hayran kalacağınız tarihi yerlerden birkaçıdır.

Silifkenin neyi ünlü?

Bunlardan en önemlileri: yüksük (halka) çorbası, batik, arabaşı, ulubu ve keşkek’tir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerinden biridir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve tadı bilenlere göre en iyi ayran yayık ayranıdır.

Silifke’nin özellikleri nelerdir?

Silifke ilçesi 2.943 kilometrekarelik yüzölçümüyle ilin %18’ini kaplar, bunun %89’u dağlık, %11’i ise düzlüktür. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kıyı kesiminde tipik Akdeniz iklimi hakimdir; kışlar ise ılık ve yağışlıdır.

Silifke yoğurdunun özelliği nedir?

Geleneksel olarak elle yapılır ve tamamen doğaldır. Tam yağlı (yağ içeriği yaklaşık %7’dir), %50 keçi sütü, %50 koyun sütü, havalandırmalı odun ateşinde bakır kazanda pişirilir ve uygun sıcaklığa soğutulduktan sonra incir sütüyle fermente edilir. Hiçbir ek tatlandırıcı, katkı maddesi veya koruyucu madde içermez.

Silifke yoğurdu neden meşhur?

Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu büyük ilgi görüyor” Mustafa Turgut: “Yörüklerin, Toroslar’ın yemyeşil bitki örtüsünde sağıp otlattıkları keçilerin sütünden yaptıkları yoğurdun ünü, ünlü bir türküye adını vermesiyle tüm Anadolu’ya yayılmış.

Silifke nerenin ilçesidir?

İLÇENİN KONUMU Silifke, Toros Dağları’nın eteklerinde, Göksu Nehri’nin her iki yakasında yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ve Orta ve Batı Anadolu’yu birbirine bağlayan devlet karayolu ağının kavşağında olup, Mersin il merkezine 80 km uzaklıktadır.

Silifke’de denize girilir mi?

Silifke’deki plajların çoğu denizi sığ olduğu için aileler tarafından ziyaret edilmektedir. Silifke’de bulunan Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Mersin’in en çok hangi meyvesi meşhurdur?

Kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Anamur muzu, Türk patenti ile coğrafi işaretli Anamur muzu olarak tanımlanmıştır.

Calamie ne demek?

Narlıkuyu Mozaik Müzesi – Mersin Narlıkuyu Koyu, antik ve Bizans dönemlerinde inananlar ve ziyaretçiler için cennete ve cehenneme açılan bir deniz kapısıydı. Orta Çağ’da Porto Calamie olarak bilinen bu yerleşim yerinde muhteşem bir hamam vardı.

Tasucunda nereye gidilir?

Taşucu, iklimi, doğal güzellikleri ve zengin tarihiyle özel bir bölgedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Taşucu’nda gezmekten asla bıkmayacağınız yerlerden bazıları: Uzuncaburç, Narlıkuyu, Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Göksu Deltası ve Taşucu Amfora Müzesi.

Mersin Silifke hangi Türk boyundandır?

Bazı tarih kitaplarında “Silifke, Varsakların yurdu” denmektedir. Bu açıdan bakıldığında Silifke’nin bir Varsak yurdu olduğu ve Silifke nüfusunun büyük çoğunluğunun Varsak aşiretinden geldiği açıktır.

Silifkenin nüfusu kaç?

Nüfus ve Dağılım YIL İLÇE ADI TOPLAM NÜFUS 2022 Silifke 132,665 2022 Tarsus 350,73 2 2022 Toroslar 319,71 1 2022 Yenişehir 278.

Silifke’de denize girilir mi?

Silifke’deki plajların çoğu denizi sığ olduğu için aileler tarafından ziyaret edilmektedir. Silifke’de bulunan Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Silifke’de kanyon var mı?

Orta Toros Dağları’ndaki bu kanyon mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Silifke Göksu Kanyonu’nda su sporları yapılabiliyor ve su sporlarına yeni başlayanlar için ideal bir seçim.

Susanoğlunda ne yapılır?

Susanoğlu Plajı yakınlarındaki turistik yerler‎Plajlar. Leafy Koyu. … Mağaralar ve Grottolar. Cennet ve Cehennem Mağaraları … Mağaralar ve Grottolar. Astım Mağarası … İskeleler ve Yürüyüş Yolları. Narlıkuyu. … Sanat Müzeleri. Narlıkuyu Mozaik Müzesi. …Plajlar. Kızlar İçin Bath Koyu. …Kaleler. Kız Kalesi. …Mağaralar ve Grottolar.Daha fazla makale…

Silifke hangi yöreye ait?

Silifke Nerede? Silifke, Mersin’in bir ilçesidir. Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir